trafic.ro ranking

trafic.ro

15 iulie 2013

Aplicații astronomice pe mobil pentru toți observatorii de stele

Nu contează dacă ești un începător sau un astronom cu experiență.

Niciodată nu e prea târziu pentru a deveni interesat de astronomie și aceste aplicații superbe vă pot ajuta în preocuparile voastre de stargazing.

Am pus în acelasi loc o selecție a unor aplicații minunate pentru tine pe mobil sau iPad.

Multe dintre aplicații sunt gratuite și vei fi uimit de cât de frumoase sunt!




Google Sky Map
Această aplicație vă transformă dispozitivul Android într-o fereastră pe cerul nopții.

Acesta oferă posibilitatea de a ridica dispozitivul Android spre cer si sa vedeti harta de constelații. În plus, utilizatorii pot căuta planete, griduri, obiecte deep sky, și de a folosi, de asemenea, funcția de căutare pentru a găsi ceva specific în spatiu. Acesta oferă o interfață simplă și este un instrument excelent pentru identificarea orice pe cer. (Android).
Vizitati Google Sky Map








The Star Walk From ESO - An Interactive Astronomy Guide
Vito Technology Inc.®, a reconstruit ghidul popular al stelelor Star Walk pentru noul iPad cu noua grafică superioară și de conținut.

Folosind imagini astronomice de la Observatorul Sud European (ESO) și ESA / Hubble, sectiunea Picture of the Day a aplicației, aduce imagini de înaltă rezoluție de roiuri stelare, Messier și alte obiecte astronomice.

  Aplicația Star Walk oferă cea mai bună experiență de ultimă oră pentru astronomii de astăzi, studenți și pasionații cerului noptii, permițând utilizatorilor să localizeze și să identifice cu ușurință 20 000 + obiecte pe cer. Harta 360 de grade, cu Multi-Touch, afișează modele 3D de constelații, stele, planete, sateliți și galaxii în prezent deasupra capului de oriunde de pe Pamant.
Cu cea mai recentă actualizare, utilizatorii se pot bucura de grafici fără precedent și de interactivitate, realizate cu camera iSight și Retina Display de pe noul iPad.
Vizitati Star Walk



Astronomy Picture of the Day (APOD)
După cum sugerează și numele, această aplicație oferă o noua astronomie minunata în fiecare zi. Imaginile sunt atent selectate de către astronomii NASA. Puteți naviga prin zeci de ani de fotografii de înaltă rezoluție de la NASA, sa sari la o fotografie după datăsa le salvezi sau să le împărtășiți prietenilor. (iOS si Android)
Vizitati APOD



Nasa App HD
În plus față de furnizarea de informații și imagini despre universul nostru, NASA App HD, oferă funcții interesante, ca live streaming NASA TV, videoclipuri la cerere de la NASA, misiuni și informații despre lansari actuale și altele. Există, de asemenea, un satelit tracker detaliat și date cu privire la trecerea Stației Spațiale Internaționale prin regiunea voastră. Conexiune la rețea WiFi sau 3G este necesara. (iPad) Dace nu o gasiti gratuita, o puteti gasi direct de pe telefon in aplicatia Google Play sau Play Store, sau cei care folosesc un HTC, in HTC Hub.
Vizitati Nasa App HD



Planets
Acesta este un ghid 3D al Sistemului Solar pentru astronomii aspiranti. Veți obține informații în profunzime despre toate planetele (cu excepția lui Pluton). Puteți localiza planetele, fie în modul 2D sau 3D și selectați diferite condiții de vizibilitate ale cerului, cum ar fi raze X, infraroșu, microunde și radio. Există, de asemenea, o funcție Globe, care vă permite să vizualizați o imagine 3D a toate planetele și Luna. (iOS)
Vizitati Planets




Hubble Top 100
Simțiți Universul la vârful degetelor și acceseaza un univers de cunoaștere cu ESA / Hubble Top 100 Images, care aduce utilizatorilor cele mai bune imagini Hubble de la ESA, în calitate de partener al NASA în acest proiect internațional.

Utilizarea deplină a noilor caracteristici iPad 2, utilizatorii vor fi încântați de unele dintre cele mai dramatice panorame ale Universului luate cu telescopul spațial Hubble, precum și având șansa de a afla mai multe despre astronomie. Ai 100 de imagini astronomice cele mai uimitoare din spațiu luate cu Telescopul Hubble. Toate imaginile sunt gata de utilizare ca imagini de fundal. Aveți, de asemenea, un mod de redare slideshow, cu muzică chill-out și legende cu informații suplimentare la doar o apăsare de deget distanță.
Vizitati Hubble Top 100



Space Map
Descopera universul din jurul nostru, dincolo de Sistemul Solar la frontierele exterioare ale super-grupului Fecioara, din galaxia noastră.

Spacemap este un planetariu extins (instrument pentru vizualizarea mișcările relative ale obiectelor cerești), care vă permite să vizualizați fazele, miscarile, și pozițiile elementelor din Univers tot pe iPad. Spacemap merge mai sus prin vizualizarea spațiului dincolo de Uranus, care a fost reprezentat în trei dimensiuni. Descoperiți animații frumoase plecand de la Soare la limitele exterioare ale super-grupului Fecioara. Planete si exoplanete, comete, asteroizi și obiecte din apropierea Pamantului, galaxii și nebuloase, în vizualizarea completa 3D, cu orbite și animație in timp.
Vizitati Space Map.




Solar Dynamics (Android)
SDO (Solar Dynamic Observatory), este proiectata pentru a ne ajuta să înțelegem influența Soarelui pentru Pământ și spațiul apropierea Pământului prin a studia atmosfera solară pe scari mici de spațiu și timp, și în multe lungimi de unda simultan.
HMI (Helioseismic and Magnetic Imager)
AIA (Atmospheric Imaging Assembly)
EVE (Extreme Ultraviolet Variablity Experiment)
Vizitati Solar Dynamics



SunSpots (Android)
Petele solare sunt fenomene temporare cauzate de activitatea magnetica intensa pe fotosfera Soarelui care apar vizibile ca pete intunecate comparativ cu regiunile înconjurătoare.
- Cele mai recente imagini NASA SOHO!
- Cele mai recente imagini NASA SDO!
- În fiecare zi noi imagini!
- Imagini ultraviolete extreme!
- Soarele ca imagine de fundal!
Vizitati SunSpots




Planetoid: Solar Planet Orrery
Planetoid este o simulare interactiva a pozițiilor planetelor solare dupa data. Puteți schimba unghiul de vizualizare sau de directive in timp, după cum se observa orbita planetelor în jurul Soarelui.
 Vizitati Planetoid



SkEye (Android)
SkEye este un Planetarium avansat care poate fi, de asemenea, utilizat ca un ghid pentru PUSHTO telescoape.
Ai fost vreodata intr-o excursie de camping și întrebat ce obiecte sunt în cer? Acum puteți fi familiarizat cu astronomia prin identificarea stelelor, constelațiilor și obiectelor deep sky de la cataloagele Messier și NGC.
Vizitati SkEye



ISS Live (Android)
Interacționează cu datele live streaming de la Stația Spațială Internațională (ISS), faci tururi virtuale 3D ale Mission Control Center (MCC) și ISS, și vezi afișajele consolei, echipajului și termene de știință pentru o distracție  și experiență educațională cu NASA.
Vizitati ISS Live




Moon Maps (Android)
Moon Maps, este un atlas interactiv 2D pentru imagini lunare. Alegeți între 2 straturi de harta (Clementine mozaic și Lunar Orbiter mozaic), și căutati într-o bază de date de caracteristici lunare.
Această aplicație are anunturi sponsorizate.
Vizitati Moon Maps



Moon 3D (Android)
Instrument simplu pentru calcularea fazelor Lunii pentru orice dată.
Caracteristici:
- Afișaj vizual al fazei Lunii curente
- Următoarele faze (lună nouă și lună plină)
- Selectați o dată din trecut sau viitor
- Alegeți emisfera de Nord sau de Sud
- Modul de explorare: puteți roti și mări modelul sferic al Lunii
- Poate fi instalat pe cardul SD
- Poate fo folosit ca Widget
Vizitati Moon 3D




Meteor Shower Calendar
Doriți să știți atunci când va fi următoarea ploaie de meteoriți? Această aplicație va afișa o listă de ploi de meteori viitoare și data aproximativă în care se vor produce, cu detalii specifice pentru fiecare.
Vizitati Meteor Shower Calendar



PlanetDroid
Aplicatie de astronomie pentru calculul efemeridelor cu o înaltă precizie și pozițiile Soarelui, Lunii si planetelor pentru astronomii amatori și observatori de planete, care prefera date și fapte în loc de aplicatii cu imagini frumoase. Planetdroid găsește ori rasaritul, punctul culminant și apusul, începuturile anotimpurilor, fazele Lunii și aspecte planetare.
Vizitati PlanetDroid

Sper că unele dintre aceste aplicații uimitoare va vor aduce mai aproape de stele!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Imagini si video prin telescop

Craterul Abulfeda si Almanon (3) Craterul Albategnius si Hipparchus (8) Craterul Alexander (3) Craterul Alphonsus (9) Craterul Apianus Aliacensis si Werner (10) Craterul Archimedes (11) Craterul Archytas si Timaeus (3) Craterul Aristarchus si Herodotus (15) Craterul Aristillus si Autolycus (10) Craterul Aristoteles si Eudoxus (16) Craterul Arnold si Democritus (2) Craterul Arzachel Thebit si Rupes Recta (12) Craterul Bailly (4) Craterul Balmer si Vendelinus (4) Craterul Banachiewicz (1) Craterul Barocius si Maurolycus (9) Craterul Biela (5) Craterul Boussingault (9) Craterul Bullialdus (4) Craterul Burg (7) Craterul Byrgius (5) Craterul Campanus si Mercator (3) Craterul Capuanus si Palus Epidemiarum (11) Craterul Casatus si Klaproth (8) Craterul Cassini (5) Craterul Catharina (7) Craterul Cichus si Weiss (2) Craterul Clavius (19) Craterul Cleomedes (6) Craterul Colombo si Magelhaens (4) Craterul Condorcet (3) Craterul Copernicus (14) Craterul Cruger (1) Craterul Curtius (4) Craterul Davy si Palisa (2) Craterul De La Rue (1) Craterul Delambre Taylor si Dollond (4) Craterul Deslandres si Lexell (8) Craterul Doppelmayer (4) Craterul Eddington si Seleucus (2) Craterul Endymion (5) Craterul Eratostene si Sinus Aestuum (9) Craterul Firmicus si Apollonius (3) Craterul Flammarion (1) Craterul Flamsteed (2) Craterul Fontenelle (1) Craterul Fra Mauro (4) Craterul Fracastorius (4) Craterul Furnerius (3) Craterul Gambart (4) Craterul Gärtner si Democritus (3) Craterul Gassendi (16) Craterul Geber Abenezra si Azophi (7) Craterul Gemma Frisius si Zagut (4) Craterul Goclenius (3) Craterul Goldschmidt si Anaxagoras (12) Craterul Goodacre (1) Craterul Grimaldi (10) Craterul Gruemberger si Cysatus (8) Craterul Guericke si Parry (3) Craterul Gutenberg (1) Craterul Hainzel (11) Craterul Harpalus si South (6) Craterul Heinsius (2) Craterul Helicon si Le Verrier (3) Craterul Heraclitus si Licetus (14) Craterul Hercule si Atlas (16) Craterul Hevelius si Cavalerius (4) Craterul Hommel si Pitiscus (9) Craterul J. Herschel (4) Craterul Janssen Vlacq şi Rosenberger (16) Craterul Julius Caesar (5) Craterul Kepler (8) Craterul Lalande si Mosting (2) Craterul Lambert si Pytheas (1) Craterul Langrenus (3) Craterul Letronne Billy si Hansteen (3) Craterul Lilius (4) Craterul Longomontanus si Maginus (26) Craterul Macrobius si Tisserand (8) Craterul Manilius (7) Craterul Manzinus si Mutus (5) Craterul Marco Polo (1) Craterul Marius (4) Craterul Maupertuis si La Condamine (2) Craterul Menelaus (10) Craterul Messala si Geminus (5) Craterul Messier (1) Craterul Moretus (23) Craterul Nearch Jacobi si Boguslawsky (5) Craterul Oenopides (4) Craterul Orontius (14) Craterul Pallas si Murchison (12) Craterul Parrot Airy si Vogel (1) Craterul Pentland Scott si Demonax (5) Craterul Petavius (8) Craterul Philolaus (4) Craterul Phocylides si Nasmyth (10) Craterul Piazzi Lacroix si Fourier (4) Craterul Piccolomini (10) Craterul Platon (16) Craterul Plinius (11) Craterul Pontécoulant (2) Craterul Posidonius (8) Craterul Proclus (8) Craterul Ptolemaeus (10) Craterul Reinhold si Lansberg (3) Craterul Rhaeticus (1) Craterul Rheita si Metius (8) Craterul Riccius (2) Craterul Rothmann si Lindenau (6) Craterul Sabine si Ritter (2) Craterul Sacrobosco (4) Craterul Santbech (5) Craterul Sasserides si Gauricus (8) Craterul Scheiner (8) Craterul Schickard (21) Craterul Schiller (16) Craterul Scoresby (4) Craterul Secchi (1) Craterul Sirsalis (1) Craterul Stadius (4) Craterul Steinheil si Watt (3) Craterul Stevinus si Snellius (4) Craterul Stiborius (1) Craterul Stöfler si Maurolycus (7) Craterul Strabo si Thales (3) Craterul Taruntius (4) Craterul Theaetetus si Calippus (2) Craterul Theophilus si Cyrillus (8) Craterul Triesnecker (10) Craterul Tycho (18) Craterul Vega (3) Craterul Vieta Mersenius si Cavendish (10) Craterul W. Bond si Meton (10) Craterul Walther Purbach si Regiomontanus (18) Craterul Wichmann (2) Craterul Wilhelm si Pitatus (14) Craterul Wolf (3) Craterul Zollner si Kant (1) Craterul Zucchius Bettinus si Kircher (8) Culorile Lunii (6) Eclipse (7) Galerie (19) Iluzii optice (6) Imagini DSLR cerul (7) Imagini DSLR si Hyperion (6) Imagini DSLR si telescop (36) Luna in 3D cu 3dfication (3) Magazine telescoape (1) Mozaicuri Luna (12) Pete solare (10) Planete (32) Rima Ariadaeus (4) Rupes Altai (10) Stele (13) Termeni (12)

 
Toate imaginile sunt © Copyright 2010-2015 Lupu Victor. Toate drepturile rezervate.Fotografiile nu pot fi reproduse, publicate, sau copiate sub nicio formă fară acordul autorului. Mulțumesc pentru respectarea drepturilor de proprietate intelectuală. ASTROFOTOGRAFIA | Lupu Victor Astronomy - Contact - Ajutor
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management